Terug naar de vorige pagina
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op basis van voorgaande jaren hebben we alvast de meest gestelde vragen voor u gebundeld en beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Mail gerust naar info@ctstorkcollege.nl

Wat als mijn kind extra ondersteuning nodig heeft, hoe gaat dat dan?

Ondersteuning kan op verschillende niveaus worden geboden. Hiervoor hebben wij een ondersteuningsbureau dat in samenspraak met de mentor en ouders ondersteuning kan bieden. De mate van ondersteuning ligt aan de hulpvraag en is vaak ook leerlingafhankelijk. We werken met drie ondersteuningsniveaus: basisondersteuning, extra ondersteuning en intensieve ondersteuning. Mocht u hier meer informatie over willen dan kunt u contact opnemen met één van de medewerkers van het ondersteuningsbureau. U kunt ons bellen via het centrale nummer; u kunt ook een mail sturen naar info@ctstorkcollege.nl

Mijn kind heeft dyslexie, welke ondersteuning bieden jullie?

Op het C.T. Stork College hebben we twee dyslexiecoördinatoren. Deze coördinatoren zorgen ervoor dat de leerlingen met dyslexie de ondersteuning krijgen die zijn nodig hebben. Leerlingen met dyslexie krijgen een dyslexiepas waarmee zij recht hebben op een aantal faciliteiten. Ook is het mogelijk om met een laptop en Claroread te werken. Logopediepraktijk Wolters heeft een spreekuur op het C.T. Stork College, waardoor de leerling extra ondersteuning kan krijgen tijdens schooltijd.

Zijn er ook buitenschoolse activiteiten op het C.T. Stork College?

Naast schoolse activiteiten is er ook ruimte voor buitenschoolse activiteiten. In klas één gaan we op introductiekamp en in klas twee gaan de leerlingen een dag skiën in Winterberg. In het kader van CJP (cultuur) en maatschappelijke thema’s zijn er theatervoorstellingen. Naast deze activiteiten is er een dag “kinderen mee naar het werk”, bedrijfsbezoeken, een projectweek op basis van een thema, een schoolfeest, klassenactiviteit en besteden we aandacht aan Kerst en Sinterklaas. Sportief zijn we ook: de sectie LO organiseert door het jaar heen extra sportieve activiteiten voor leerlingen. Op dit moment zijn we afhankelijk van RIVM-maatregelen.

Waar vind ik meer informatie over de school?

De website van school is een belangrijke bron van informatie, dus kijk vooral op www.ctstorkcollege.nl - tabblad ‘nieuwe leerlingen’. Mocht u toch meer informatie willen, bel dan vooral voor een persoonlijk gesprek of mail ons. Wij vinden het belangrijk om u (en uw kind) persoonlijk te woord te staan in de school.

Kan mijn kind doorstromen naar een ander niveau?

In overleg met alle betrokken partijen is het mogelijk dat een kind doorstroomt naar een ander niveau. Dit gebeurt altijd op basis van de overgangsrichtlijnen en een positief advies van het docententeam. Waar mogelijk bieden we elke leerling die kans.

Hoe is het contact met ouders?

Het eerste aanspreekpunt van zowel ouders als leerling is de mentor. De mentor is via mail of het algemene telefoonnummer van school bereikbaar. Mocht er behoefte zijn aan een persoonlijk gesprek dan maakt de mentor een afspraak. Daarnaast nodigen wij ouders en kind twee keer per jaar uit voor de rapportpresentatie. Tijdens deze presentatie presenteert de leerlingen zijn/haar rapport aan zowel ouders als mentor (reflectiegesprek).

Hoe wordt de school gewaardeerd door leerlingen?

Onze leerlingen geven de school een goed cijfer, dit komt vooral door de kleinschaligheid binnen de school. Ook vinden de leerlingen het leuk dat er veel praktijklessen zijn. Meer zien? Kijk dan de reviews van leerlingen op de website, tabblad “nieuwe leerlingen”.